It is currently Sat Aug 19, 2017 1:15 pm



Welcome
Welcome to antiX-forum.

You are currently viewing our boards as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content, and access many other special features. Registration is fast, simple, and absolutely free, so please, join our community today!


Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 
Author Message
 Post subject: Recognized inbuild sound card & usb DACs cannot be "set",
PostPosted: Sun Jun 11, 2017 10:44 pm 
Offline

Joined: Sat Sep 28, 2013 11:22 am
Posts: 17
Hello, this is very strange. Till now I could set the default soundcard via the control centre or via alsamixer in the command line. I chiefly use two external usb DACs (Musical Fidelity MX-DAC & Mytek stereo 192 usb dac. Both these and the inbuild audio were recognized and worked fine. Suddenly (maybe after an upgrade, last or previous) they are recognized fine, they can be set, but the sound test doesn't work and the computers seems to be w/o a soundcard. Criterion for this: pysol cannot open, b/c it needs a sound card to be defined. So, they appear to be set, but actually they cannot be set. Now, the strange thing is that all apps in which I can manually define the sound card (Audacious, VLC etc) work fine and produce sound, maybe because of direct connection to the respective card. Is there any way to resolve this issue? Most of all I can't watch youtube videos with browser and cannot play my favorite pysol.
Thanks.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Recognized inbuild sound card & usb DACs cannot be "set"
PostPosted: Mon Jun 12, 2017 6:55 pm 
Offline

Joined: Thu Feb 09, 2012 7:29 am
Posts: 1264
"all apps in which I can manually define the sound card (Audacious, VLC etc) work fine and produce sound"

suggested troubleshooting step: with web browser(s) NOT running, visit
ControlPanel --} Hardware --} "Set Default Sound Card"
then launch web browser and recheck.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Recognized inbuild sound card & usb DACs cannot be "set"
PostPosted: Tue Jun 13, 2017 1:17 am 
Offline

Joined: Sat Sep 28, 2013 11:22 am
Posts: 17
skidoo wrote:
"all apps in which I can manually define the sound card (Audacious, VLC etc) work fine and produce sound"

suggested troubleshooting step: with web browser(s) NOT running, visit
ControlPanel --} Hardware --} "Set Default Sound Card"
then launch web browser and recheck.


OK, I'll troubleshoot when I'm back to Antix. Thank you for the suggestion.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 3 posts ] 


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
suspicion-preferred