It is currently Sun Aug 20, 2017 7:14 pmWelcome
Welcome to antiX-forum.

You are currently viewing our boards as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content, and access many other special features. Registration is fast, simple, and absolutely free, so please, join our community today!


Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 
Author Message
 Post subject: Geen geluid..
PostPosted: Sun Apr 21, 2013 11:43 am 
Offline

Joined: Sun Mar 04, 2012 8:32 pm
Posts: 9
Hallo beste allemaal,

Ik heb het probleem dat ik op geen mogelijke manier geluid uit mijn computer krijg.
Als mixer heb ik alsamixer, met als kaart Creative X-Fi, in de alsamixer kan ik 2 geluidskaarten selecteren default en X-Fi, als ik mijn X-Fi selecteer springt hij gelijk weer terug op default.

Nu had ik ergens begrepen dat ik in alsaconf dingen moet veranderen, maar als ik in root alsaconf toets heeft hij niets gevonden.

Ik draai antiX m13

Wie kan mij helpen geluid te krijgen?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Geen geluid..
PostPosted: Sun Apr 21, 2013 1:16 pm 
Offline
User avatar

Joined: Sat Jan 31, 2009 10:01 am
Posts: 128
Location: Tilburg, The Netherlands
Hoi Carbon,

het is een beetje lastig om te helpen bij een geluidskaart als je die zelf niet bezit (zoals in mijn geval). De recente versies van Alsa-utils bevatten geen 'alsaconf' meer. Als je problemen ervaart zoals bij jouw geluidskaart kun je kijken of je de kaart als 'standaard' kunt instellen door het bewerken van /etc/asound.conf (systeembreed) of door het aanmaken van ~/.asoundrc in je persoonlijke map. Archlinux heeft daar een hele overzichtelijke handleiding ( https://wiki.archlinux.org/index.php/Advanced_Linux_Sound_Architecture) voor. Als ik het goed heb gezien op internet gaat het om een usb-geluidskaart? Je bent in ieder geval niet de enige die er problemen mee heeft. Veelal wordt geadviseerd om gebruik de maken van PulseAudio als het gaat om Creative X-fi geluidskaarten. Je kunt eens proberen om te kijken en of je het daarmee aan de praat kunt krijgen, door PulseAudio te installeren via apt-get.

_________________
It's not so bad


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 2 posts ] 


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
suspicion-preferred