It is currently Sun May 28, 2017 4:54 am



Welcome
Welcome to antiX-forum.

You are currently viewing our boards as a guest, which gives you limited access to view most discussions and access our other features. By joining our free community, you will have access to post topics, communicate privately with other members (PM), respond to polls, upload content, and access many other special features. Registration is fast, simple, and absolutely free, so please, join our community today!


Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 39 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next
Author Message
 Post subject: playing with antiX 14-a4
PostPosted: Thu Jan 01, 2015 1:01 am 
Offline
User avatar

Joined: Fri Nov 01, 2013 6:43 pm
Posts: 648
Location: Lafayette, LA, USA
I have been playing with the new antiX 14-a4 using the rox-icewm on my MSI S6000. I have noticed that when starting Iceweasel, the cpu pegs at 100% until the window finishes opening. While watching videos, the vids are slightly choppy and the cpu pegs 100%. The cpu idles at about 12%. (With antiX 13.2, I was looking at 6-8% on idle. Very seldom did the cpu exceed 50% when watching videos online.)

_________________
Phear the Penguin.
I am not CrAzY. And I have a paper from the doctors to prove it!
MSI S6000 i5-460M 4 Gb ram

A great mind is something to get terribly wasted.
LRU# 563815


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: playing with antiX 14-a4
PostPosted: Sun Jan 04, 2015 1:46 pm 
Offline
User avatar

Joined: Fri Nov 01, 2013 6:43 pm
Posts: 648
Location: Lafayette, LA, USA
The first time around I was using rox-icwwm as my manager and all videos in iceweasel was running the cpu at 100%. This time I was using space-icewm. When watching videos in iceweasel the cpu now hits at 80-85%. If I add another tab to do something else (like typing this in while I have a video running in the other tab), the cpu useage drops to about 40 %. If I tab back to the video, the cpu hits 80-85%.

_________________
Phear the Penguin.
I am not CrAzY. And I have a paper from the doctors to prove it!
MSI S6000 i5-460M 4 Gb ram

A great mind is something to get terribly wasted.
LRU# 563815


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: playing with antiX 14-a4
PostPosted: Sun Jan 04, 2015 3:34 pm 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Tue Sep 11, 2007 4:55 pm
Posts: 5804
Location: Greece
Could you post the output of inxi -F so we know the specs of the machine.
Are you running live or installed?
Could you try another browser to see if the issue is iceweasel.

_________________
Philosophers have interpreted the world in many ways; the point is to change it.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: playing with antiX 14-a4
PostPosted: Sun Jan 04, 2015 5:57 pm 
Offline
User avatar

Joined: Tue Dec 27, 2011 12:32 pm
Posts: 755
I get the cpu stuck at 100% in iceweasel, after a little time.
google chrome sits nicely at 5-20%

Code:
System:    Host: olddell Kernel: 3.16.7-antix.2-486 i686 (32 bit gcc: 4.9.1)
           Desktop: IceWM 1.3.8 dm: slim
           Distro: antiX-14-a4-RV_386-full Killah_P 28 December 2014
Machine:   System: Dell product: Precision M90 Chassis: type: 8
           Mobo: Dell model: 0YD632 Bios: Dell v: A06 date: 04/03/2007
CPU:       Single core Intel Core2 T7200 (-UP-) cache: 4096 KB
           flags: (lm nx pae sse sse2 sse3 ssse3 vmx) bmips: 3994 speed/min/max: 2000/1000/2000 MHz
Graphics:  Card: NVIDIA G71GLM [Quadro FX 1500M]
           bus-ID: 01:00.0 chip-ID: 10de:029b
           Display Server: X.Org 1.16.2.901 drivers: nouveau (unloaded: fbdev,vesa)
           Resolution: [email protected]
           GLX Renderer: Gallium 0.4 on NV49
           GLX Version: 2.1 Mesa 10.3.2 Direct Rendering: Yes
Audio:     Card Intel NM10/ICH7 Family High Definition Audio Controller
           driver: snd_hda_intel bus-ID: 00:1b.0 chip-ID: 8086:27d8
           Sound: Advanced Linux Sound Architecture v: k3.16.7-antix.2-486
Network:   Card-1: Broadcom NetXtreme BCM5752 Gigabit Ethernet PCI Express
           driver: tg3 v: 3.137 bus-ID: 09:00.0 chip-ID: 14e4:1600
           IF: eth0 state: down mac: 00:18:8b:c3:93:01
           Card-2: Intel PRO/Wireless 3945ABG [Golan] Network Connection
           driver: iwl3945 v: in-tree:s bus-ID: 0c:00.0 chip-ID: 8086:4222
           IF: wlan0 state: up mac: 00:19:d2:c9:ce:fb
Drives:    HDD Total Size: 80.0GB (11.6% used)
           ID-1: /dev/sda model: Hitachi_HTS72108 size: 80.0GB serial: MPCDN7Y4HLT52L
Partition: ID-1: / size: 12G used: 6.8G (60%) fs: ext4 dev: /dev/sda1
           ID-2: swap-1 size: 2.17GB used: 0.00GB (0%) fs: swap dev: /dev/sda2
Sensors:   System Temperatures: cpu: 42.5C mobo: N/A gpu: 59.0
           Fan Speeds (in rpm): cpu: N/A
Info:      Processes: 116 Uptime: 4:18 Memory: 333.4/2017.5MB
           Init: SysVinit v: 2.88 runlevel: 5 default: 5 Gcc sys: 4.9.1
           Client: Shell (bash 4.3.301 running in roxterm) inxi: 2.2.16


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: playing with antiX 14-a4
PostPosted: Sun Jan 04, 2015 6:13 pm 
Offline

Joined: Fri Feb 27, 2009 10:17 am
Posts: 567
hmmmm, i have no slowdown with my faster machines ie core 2 - 1.8 ghz.

i did a stress test on the old p III m 1 ghz with 512mb and had 12 iceweasel tabs open including one with a youtube video. the more i got going,the more overhead it had, but once the pages were loaded all was ok.

_________________
Too many computers, in use now:
1-Dell D620 2gb
2-HP DV9917 4gb
3-Dell E5540 8gb
4-Dell Inspiron 15 7559 16gb
various older machines


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: playing with antiX 14-a4
PostPosted: Sun Jan 04, 2015 6:21 pm 
Offline
User avatar

Joined: Tue Dec 27, 2011 12:32 pm
Posts: 755
mine does not slow down either, but it sits pegged at 99-100% after it has been running for a little while


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: playing with antiX 14-a4
PostPosted: Sun Jan 04, 2015 7:45 pm 
Offline

Joined: Fri Feb 27, 2009 10:17 am
Posts: 567
i hit it too, i think. i was also using iceweasel. i only had it one time.

_________________
Too many computers, in use now:
1-Dell D620 2gb
2-HP DV9917 4gb
3-Dell E5540 8gb
4-Dell Inspiron 15 7559 16gb
various older machines


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: playing with antiX 14-a4
PostPosted: Sun Jan 04, 2015 8:05 pm 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Tue Sep 11, 2007 4:55 pm
Posts: 5804
Location: Greece
Can you all check that it is

1) iceweasel that is causing this issue and not any other browser
2) it only happens in iceweasel when video is being played.
3) what if you disable all addons in iceweasel.

_________________
Philosophers have interpreted the world in many ways; the point is to change it.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: playing with antiX 14-a4
PostPosted: Sun Jan 04, 2015 8:20 pm 
Offline

Joined: Fri Feb 27, 2009 10:17 am
Posts: 567
If I hit it again,I will

_________________
Too many computers, in use now:
1-Dell D620 2gb
2-HP DV9917 4gb
3-Dell E5540 8gb
4-Dell Inspiron 15 7559 16gb
various older machines


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: playing with antiX 14-a4
PostPosted: Sun Jan 04, 2015 9:42 pm 
Offline
User avatar

Joined: Fri Nov 01, 2013 6:43 pm
Posts: 648
Location: Lafayette, LA, USA
Will do when I get back to other computer.

_________________
Phear the Penguin.
I am not CrAzY. And I have a paper from the doctors to prove it!
MSI S6000 i5-460M 4 Gb ram

A great mind is something to get terribly wasted.
LRU# 563815


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: playing with antiX 14-a4
PostPosted: Sun Jan 04, 2015 9:48 pm 
Offline
User avatar

Joined: Tue Dec 27, 2011 12:32 pm
Posts: 755
I can not find anything particular that cause it, but iceweasel does use (much) more than chrome.
I have tried all the combinations of addons I can think of, and none, but I don't see anything change by doing that.

One interesting thing, is that if you have 2 tabs open, 1 with video, and one a forum index page, the cpu use is only high when you are on the video tab.
So, maybe it is something with graphics? maybe it just uses a weird way to decode or something videos?

I will keep an eye on it.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: playing with antiX 14-a4
PostPosted: Sun Jan 04, 2015 10:04 pm 
Offline

Joined: Thu Feb 09, 2012 7:29 am
Posts: 1145
Quote:
Can you all check that it is

1) iceweasel that is causing this issue and not any other browser


For me, it's not specific to the browser.
When I tried using the radio app (streamtuner?), it pegged the cpu load (as displayed in conky) and I couldn't even alt+tab
between app windows without tap,tap,fidget,tap delay. Instead of immediately killing the streamtuner process, I let it run several minutes to
see whether it would settle down. Nope.

(as I posted elsewhere) I suspected the jam-ups are due to my PC not dealing well with the non-SMP-aware kernel.
Right now, I'm wondering whether it's somehow network-related though, because I've also noticed ridiculous spikes
(no, not spikes, prolonged periods of full cpu load)
when downloading and installing packages via synaptic. FWIW, yes, same result using cli apt-get.

If you're gonna point a finger at iceweasel, let's all get on the same page for the sake of testing.
Post the URL of a specific youtube page where you've observed problems
(playback of youtube vids should automatically be performed via iceweasel's inbuilt HTML5 player)
and/or the URL of a specific non-youtube page in which playback of the embedded flash content is causing sustained high cpu load.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: playing with antiX 14-a4
PostPosted: Sun Jan 04, 2015 10:30 pm 
Offline
User avatar

Joined: Tue Dec 27, 2011 12:32 pm
Posts: 755
I do not have any weirdness going on with streamtuner, except that it is set to use audacious.

skidoo, have you tried a different kernel?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: playing with antiX 14-a4
PostPosted: Sun Jan 04, 2015 11:12 pm 
Offline
Site Admin
User avatar

Joined: Tue Sep 11, 2007 4:55 pm
Posts: 5804
Location: Greece
We need to find out what is causing the issue. It could be

1. iceweasel
2. graphics
3. kernel
4, other

Testing live with nouveau on my box does not show any problems at all.
Installed with noeveau the same - no problems
Installed with nvidia drivers no problems.

_________________
Philosophers have interpreted the world in many ways; the point is to change it.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: playing with antiX 14-a4
PostPosted: Mon Jan 05, 2015 12:16 am 
Offline
User avatar

Joined: Tue Dec 27, 2011 12:32 pm
Posts: 755
this needs more testing, but on the 3.14.4-antix.1-486-smp kernel, I do not have any issues witrh cpu use, but otoh, I can not shut it down, lol
playing the same youtube videos, I get random short peaks up to 75-80% or so, but it averages around 35-40 or something.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Forum locked This topic is locked, you cannot edit posts or make further replies.  [ 39 posts ]  Go to page 1, 2, 3  Next


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
suspicion-preferred